Skip to content

Roemeense supermarkt

In ons land wonen relatief veel Roemenen. Dat aantal is de afgelopen jaren sterk toegenomen. Dat heeft te maken met het feit dat er in Roemenië minder werk is, en Roemenen in ons land nog wel een geschikte baan kunnen vinden. Om die reden is de vraag naar Roemeense producten ook gegroeid. In onze Roemeense supermarkt vindt u alles wat u in Roemenië ook kunt kopen. De Roemeense supermarkt is ook voor Nederlanders zonder Roemeense afkomst interessant. Zij kunnen zo de specifieke Roemeense gerechten ontdekken.

De Roemeense supermarkt is een geschenk uit de hemel

Nee, in ons land geen Alimentare en ABC. Dat zijn de bekendste supermarkten in Roemenië. Voor Roemenen is het dan ook moeilijk om producten uit eigen land te vinden. Slechts zelden vinden ze dat wat ze in eigen land gewend zijn. Om die reden is de Roemeense supermarkt echt een geschenk uit de hemel. En ga maar eens bij uzelf na, hoe zou u het vinden als u ineens te maken kreeg met producten die u minder goed kent? Dan verlangt u ook echt naar een gehaktbal na verloop van tijd.

Vlees en worst spelen een voorname rol in de Roemeense keuken

In de Roemeense supermarkt vindt u precies wat u in Roemenië ook in de supermarkt vindt. Dat kunt u inderdaad letterlijk nemen. Het is een feit dat ook bijvoorbeeld zaken als frisdrank van bekende merken als Fanta en Coca-Cola per land anders smaken. En dus vindt u in de Roemeense supermarkt Roemeense frisdrank met de eigen typische smaak. Roemenië zijn gek op vlees en worst in het bijzonder. De verschillende soorten worsten hebben dan ook een prominente plaats gekregen in de Roemeense supermarkt, waar u alleen maar authentieke Roemeense producten aantreft.

Bezoekt u gerust onze Roemeense supermarkt, ongeacht uw eigen afkomst

De Roemeense supermarkt is voor iedereen toegankelijk. En zeker ook mensen die niet van Roemeense afkomst zijn, zouden echt eens een keer boodschappen moeten doen in deze supermarkt. Zo ontdekt u de traditionele specialiteiten uit Roemenië en dat is een verrijking. Zeker ook wat betreft kruiden kan de Roemeen zijn of haar hart ophalen in de Roemeense supermarkt. Juist die kruiden zorgen voor de typische Roemeense smaak, iets waar Roemenië die al een tijdje van huis zijn zo naar smachten. Het is duidelijk dat de supermarkt in Tilburg het druk heeft. Roemenen zweren ondertussen bij de supermarkt, waar ze zich even helemaal thuis wanen.